Джерельна основа історико-педагогічних досліджень в Китаї - Любов Калашник; Цан Чжань (Педагогічний дискурс)
Дана стаття присвячена питанням джерельної основи педагогічних досліджень з питань педагогіки Китаю та КНР як в нашій країні, так і за кордоном. Особливість літочислення китайців (наявність місячного календаря, літочислення за астрономічними подіями та правлячими династіями тощо) на дозволяє без наявності відповідної підготовчої інформації адекватно зрозуміти перебіг історико-педагогічного процесу в країні. Також в статті приділяється увага особливій форми історико-педагогічного пошуку щодо джерел датування творів – зовнішньому вигляду ієрогліфа. В якості висновку зазначені основні принципи сучасної джерелознавчої традиції КНР – впровадження політики «китаєцентризму та спирання на власні досягнення та історичну традицію.