IMKB HİSSE SENEDİ PİYASASININ TEKNİK ETKİNLİĞİNİN AB ADAY VE ÜYE ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ - A. Argun Karacabey (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği son yılların değişmeyen gündem konusunu oluşturmaktadır. Bu gündem içinde daha çok siyasal ve sosyal konular tartışılmasına karşılık nihai amaç olan AB üyeliğinin gerçekleşmesi durumunda etkilenecek bir çok kurum ve kuruluşun durumu ya göz ardı edilmekte yada gündemin diğer konuları arasında kaybolup gitmektedir. Dikkatten kaçanlardan biri de hisse senedi piyasasıdır.Orta veya uzun vadede tam üyelik amacına ulaşılması durumunda finansal piyasaların AB piyasaları ile entegrasyonu sorunu ile karşı karşıya kalacağımız bilinmektedir. Mevcut durumda piyasalarımızın bu entegrasyona hazır olup olmadıkları, hazır olmayanların uyum sağlayabilmek için neler yapması gerektiği konusunda zaman zaman çalışmalar yapılmaktadır. Bu tip çalışmalarda benzer sonuçlara ulaşıldığı görülmektedir.