Сучасні тенденції розвитку системи музично-ритмічного виховання молодших школярів - Anastasiia Poliakova (Педагогічний дискурс)
У статті проаналізовано основні положення концепцій музично-ритмічного виховання, що відображені у дослідженнях Е. Жака‑Делькроза, К. Шторка, К. Орфа, Б. Теплова та ін. Розглянуті тенденції розвитку системи музично-ритмічного виховання молодших школярів на сучасному етапі (Н. Вєтлугіна, Т. Сиротіна, Г. Безвиненко, О. Коваль, О. Лобова). Виявлено напрямки педагогічної роботи з метою оновлення змісту, розробки організаційно-методичних засад музично‑ритмічного виховання школярів та забезпечення їх естетичного і творчого розвитку на уроках музики в школі.