Sodyum Tripolifosfat (Na5P3O10)’ın çimento harçlarının mühendislik özelliklerine etkisi - AHMET BEYCİOĞLU; DİLARA AKÇAABAT; ABDULKERİM AYDIN; ADİL GÜLTEKİN; EDA YILMAZ; BEKİR ÇOMAK (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Sodyum tripolifosfat; gıda sektörü ve deterjan üretiminde pH değerini artırmak için kullanılan inorganik bir tuz olup; ayrıca dispersiyon ajanı, stabilizatör ve su yumuşatıcı olarak da kullanılmaktadır.  Bu çalışmada, sodyum tripolifosfat çözeltisini karışım suyu olarak içeren çimento pastalarının ve çimento harçlarının mühendislik özellikleri araştırılmıştır. Deneysel çalışmada, bir tanesi distile su içeren iki tür çimento pastası ve çimento harcı karışımı hazırlanmıştır. İkinci karışımda, sodyum tripolifosfat distile suyun