Міжнародно-правові механізми захисту трудових прав в Міжамериканській системі захисту прав людини - T. Vakhoneva; V. Andriyiv (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В статті розглядаються особливості правової регламентації міжнародно-правового регулювання захисту трудових прав в межах Міжамериканської системи захисту прав людини. Висловлена думка, що окрім універсальних механізмів захисту прав людини, активно розвиваються регіональні механізми, які мають досить важливе значення, оскільки враховують особливості економічного та соціального розвитку регіонів, сприяють гармонізації правових трудових норм між країнами. З’ясовано, що трудові права займають важливе місце в Міжамериканській системі, яка діє в межах Організації американських держав і представлена Міжамериканською комісією з прав людини та Міжамериканським судом з прав людини. В процесі дослідження проаналізовано основні міжнародні документи, які закріплюють трудові права в межах Міжамериканської системи захисту прав людини.