Çivril Bölgesinde Yetişen Üstün Özellikli Ünnap Ziziphus jujuba L. Genotiplerinin Seleksiyonu - Filiz Hallaç Türk; Adnan N. Yıldırım; Mehmet Polat; Fatma Yıldırım; Tuba Dilmaç Ünal; Fevzi M. Ecevit; Bekir Şan (Journal of Agricultural Sciences)
1999-2001 yılları arasında yapılan bu çalışmada Denizli‟nin Çivril ilçesinde doğal olarak yetişmekte olan üstün özellikli ünnap tiplerinin seleksiyonu amaçlanmıştır. Yapılan ön seleksiyon sonucunda değerlendirmeye alınan 52 ünnap tipi tartılı derecelendirmeye tabi tutulmuş ve üstün özellikli bulunan 7 ünnap tipi seçilmiştir. Seçilen tiplerin verimleri 6.34-17.28 g/yıllık sürgün arasında değişmiştir. Seçilen tiplerin meyve ağırlığı, çekirdek ağırlığı, meyve eti çekirdek oranı, suda çözünebilir toplam kuru madde miktarı, toplam kuru madde miktarı, vitamin C, kül, azot ve protein içerikleri sırasıyla 4.52-6.12 g, 0.34-0.41g, 11.02-16.15, %28.1030.03, %31.43-33.63, 225.3-366.0 mg/100g, %2.17-3.0, %0.47-0.68 and %2.91-4.24 olarak belirlenmiştir