Шляхи покращення інформативності різноспектральних оптико- електронних систем спостереження безпілотних літальних апаратів - В. А. Таршин; О. Б. Танцюра; М. В. Куравський (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті проведено аналіз технічних характеристик оптичних модулів безпілотних літальних апаратів, які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України та сучасних безпілотних літальних апаратів цивільного призначення,  що масово застосовуються під час відсічі збройної агресії Російської Федерації на території України. На основі аналізу визначено можливі режими роботи оптичних каналів, а також шляхи їх співставлення для подальшого комплексування з метою підвищення інформативності результуючого зображення. Запропоновано алгоритм покращення ефективності методів комплексування різноспектральних зображень в складних умовах спостереження.