Shiny ile R Ortamında Web Tabanlı Bir Müşteri Kayıp Analizi Çalışması - Fatih Kayaalp; Muhammet Sinan Başarslan (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Veri madenciliğindeki problemlerin çözümünde çeşitli platformlar kullanılır. R programlama dili de bu platformlar içinde yaygın olarak kullanılanlardan biridir. R programlama dili açık kaynak kodlu olması ve sunduğu topluluk desteği sayesinde araştırmacıların ilgi odağındadır.