Вплив інфекції SARS-CoV-2, пандемії COVID-19 та повномасштабної війни на здоров’я школярів: результати опитування - O.R. Boyarchuk; О.I. Monastyrska; S.I. Suvalko; V.O. Perestiuk; T.V. Hariyan (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Під час пандемії COVID-19 діти стикалися не лише з проблемами зі здоров’ям, викликаними інфекцією SARS-CoV-2, але й з його наслідками, такими як long COVID, а також соціальною ізоляцією, напруженістю і страхом. Однак повномасштабна війна стала ще більшим випробуванням для дитячого організму через пряму загрозу життю, невизначеність і хронічний стрес.