Med hjärtat i Palestina - Sofia Häggman (Babylon)
Hilma Natalia Granqvist föddes i Helsingfors den 17 juli 1890. Hon blev student i maj 1911 och skrevs samma höst in vid lärarinneseminariet i Ekenäs – ett ganska konventionellt karriärval för en ung kvinna i den tidens Helsingfors. I varje fall var det inte ett val som ens antydde att hon senare skulle komma att ägna hela sitt liv åt Palestina.