تأثیر تراکم ذخیره سازی بر بازده رشد،بازماندگی و فاکتورهای خونی در ماهی سیچلاید زرافه ای ( ( Nimbochromis venustus - معصومه بحرکاظمی (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
در این تحقیق اثر تراکم ذخیره‌سازی (20، 25، 35 و 50 قطعه‌ ماهی در مترمکعب) بر بازده رشد، بازماندگی و پارامترهای خونی در ماهی سیچلاید زرافه‏ای (01/0±5/0 گرم) بررسی شد. بر اساس نتایج حاصله، با افزایش تراکم درصد افزایش وزن کاهش یافت و از86/8±98/793 درصد در تراکم 20 قطعه ماهی به 35/7±97/89 درصد در تراکم 50 قطعه ماهی رسید. همچنین ضریب رشد ویژه و شاخص وضعیت به طور معنی‏داری کاهش پیدا کرد (05/0P<) و به ترتیب از 03/0±38/2 درصد و 01/0±61/1 درصد در روز در تراکم 20 قطعه ماهی به01/0±25/1 درصد و 07/0±41/1درصد در روز در تراکم 50 قطعه ماهی رسید. ضریب تبدیل غذایی با افزایش تراکم به طور معنی‏داری افزایش یافت و از 03/1 در تراکم 20 به 26/4 در تراکم 50 قطعه ماهی رسید. در طول دوره تحقیق هیچ تلفاتی در تیمارها مشاهده نشد. آنالیز پارامترهای خونی بیانگر وجود اختلاف معنی‏دار بین تیمارها بود (05/0P<) و با افزایش تراکم تعداد گلبول‏های قرمز وگلبول‏های سفید خون و همینطور مقدارهموگلوبین و هماتوکریت افزایش یافت. حداکثر تعداد گلبول‏های قرمز (30550±1816700) و گلبول‏های سفید (212±21100) در تراکم 50 قطعه ماهی شمارش شد که دارای تفاوت معنی‏دار با سایر تیمارها بود. همچنین حداکثر مقدار هماتوکریت و هموگلوبین در همین تیمار اندازه‎گیری شد. نتایج نشان داد که اگر چه افزایش تراکم ذخیره‏سازی در این سطوح موجب ایجاد تلفات در گونه سیچلاید زرافه‏ای نشد اما بر میزان رشد و همینطور سلامت ماهی از نظر میزان استرس‏زایی تاثیر معنی‏داری داشت.