Minimalizem v sodobni slovenski kratki prozi - Andreja Jezernik (Jezik in Slovstvo)
Razprava govori o minimalizmu v ožjem smislu kot literarnem toku znotraj postmoderne dobe. Glavni poudarek je namenjen raziskavi značilnosti slovenskega minimalizma, ki se kažejo v zbirkah kratke proze Andreja Blatnika, Dušana Čatra, Aleša Čara in Polone Glavan.