Plovilo na vezu nije opasna stvar : [prikaz presude] - Vesna Skorupan Wolff (Poredbeno Pomorsko Pravo)
Brodovi ili brodice dok plove same po sebi, u pravilu, ne predstavljaju opasnost. Opasnost mogu predstavljati određene djelatnosti na brodu ili brodici ili u vezi s njima. Brodovi i brodice na morskom vezu, u usporedbi s onima u plovidbi, predstavljaju još manju opasnost za okoliš, a plovila smještena na suhom vezu praktički ne predstavljaju nikakvu opasnost za okoliš.