Diálogo en Estocolmo - Octavio Paz; Hanns-Albert Steger (Moderna Språk)
Dagen efter Nobelhögtidligheterna i Stockholm i december 1990 arrangerades vid Stockholms Universitet ett öppet samtal mellan Nobelpristagaren i litteratur, Octabio Paz, och den tyske antropologiprofessorn och Latinamerikakännaren Hanns-Albert Steger. Samtalet, som här återges i huvuddrag, handlar främst om den historiska bakgrunden till Paz författarskap. (OP = Octavio Paz. HS = Hanns-Albert Steger).