Gaius. Instytucje, z języka łacińskiego przełożył i wstępem opatrzył C. Kunderewicz, opracował J. Rezler - Janusz Sondel (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Gaius, Instytucje, z języka łacińskiego przełożył i wstępem opatrzył Cezary Kunderewicz, opracował Jan Rezler, PWN, Warszawa 1982, ss. 479.