Kronika - CPH 63(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Jubileusz Profesora Andrzeja Ajnenkiela (Henryk Olszewski) ... 467 Ogólnopolska konferencja naukowa „Grunwald i Konstancja. Geneza współczesnej wojny sprawiedliwej" (Jakub Skomiał) ... 468 Międzynarodowa konferencja: „Polskie interpretacje autorytaryzmu i totalitaryzmu" (Barbara Pawełko-Czajka, Piotr Szymaniec) ... 469 „Idea słuszności w prawie – przeszłość i teraźniejszość". Konferencja z okazji 40-lecia Instytutu Historii i Teorii Państwa i Prawa Wydziału Prawa i Administracji UMCS (Adam Szot) ... 470 Międzynarodowa konferencja naukowa w Ołomuńcu: „Dwieście lat ABGB - od kodyfikacji ku rekodyfikacji czeskiego prawa cywilnego" (Józef Koredczuk) ... 472 Koło Naukowe doktryn polityczno-prawnych na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (Gracjan Kupczak) ... 473 Obrona pracy doktorskiej mgra Piotra Miłosza Pilarczyka (Anna Michalska) ... 473 Sprostowanie ... 474