Ankara İli Polatlı ilçesinde Gezici Kadın Tarım işçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşulları - Tuba Altınpıçak; Bülent Gülçubuk (Journal of Agricultural Sciences)
Bu ara şt ı rma Ankara ili Polatl ı ilçesinde yürütülmü ştür. Ara şt ı rmada gezici tar ı m işçiliğ i yapan kad ı nlar ı n çal ış ma ve ya ş am koş ullar ı ile sorunlar ı n ı n incelenmesi amaçlanm ışt ı r. Ankara ili Polatl ı ilçesine gezici olarak gelen ve konu ile ilgili olarak incelenen gezici kad ı n tarı m iş çileri 21-40 ya ş aras ı ndad ı r. Aile başı na düşen mevcut birey say ı s ı 5,9'dur. Gezici kad ı n tar ı m işçilerinin sadece %21,2'si okur-yazard ı r. işçiler günde ortalama 8-10 saat çal ışmaktad ı r. incelenen ailelerin %89,2'si yoksul aile konumundad ı r. Gezici tar ı m işçilerinin çal ışma ve yaşam koş ullar ı nda önemli sorunlar ı bulunmaktad ı r. Sorunlardan ba şl ı caları ; ücret koşulları , sosyal güvenlik durumlar ı , içme suyu, tuvalet-banyo, çocukları n eğ itimi, barı nma koşullar ı ve sağ l ı k olanaklar ı n ı n yetersizli ğ idir.