Outsider Art? Herleik Kristiansens kunstneriske prosesser - Marie-Theres Federhofer; Ingeborg Høvik (Kunst og Kultur)
Denne artikkelen utfordrer anvendeligheten av konseptet Outsider Art gjennom en analyse av Herleik Kristiansens kunstneriske prosesser. Kristiansen er psykisk utviklingshemmet, og i perioden 1963–93 var han beboer ved institusjonen Trastad Gård. Prosessene som diskuteres er: Kristiansens utvikling som kunstner, hans særegne måte å skape kunst på og til sist transformasjonen av natur til kultur i verkene hans, der vi presenterer en alternativ fenomenologisk lesning av Fugler i snøstorm.