Забезпечення конкурентоспроможності підприємств логістики в умовах воєнного розвитку економіки України - Maxim Khatser; Oleksandr Mikhailik (Менеджмент та підприємництво: тренди розвитку)
Стаття присвячена формуванню нових наукових рішень щодо пошуку шляхів забезпечення конкурентоспроможності підприємств логістики в умовах воєнного розвитку економіки України. Доведено, що українські логістичні підприємства мають суттєві проблеми забезпечення власної конкурентоспроможності в сучасних умовах розвитку національної економічної системи. Наведена ситуація потребує розробки та запровадження сукупності заходів, які будуть направлені на вирішення проблем забезпечення конкурентоспроможності підприємств логістичної сфери економіки України. Метою статті є ідентифікація та дослідження проблем конкурентоспроможності підприємств логістики в умовах воєнного розвитку економіки України і знаходження шляхів їх вирішення, а також способів отримання вітчизняними логістичними підприємствами більш високих позицій у висококонкурентному середовищі України в умовах повномасштабного ведення військових дій країною проти російських військових злочинців. Методологія: використано комплекс загальних та спеціальних методів на емпіричному і теоретичному рівнях, таких як: метод абстрагування для визначення ключових проблем забезпечення конкурентоспроможності українських підприємств логістики; методи аналізу та синтезу для розробки сукупності заходів забезпечення конкурентоспроможності підприємств логістики в умовах воєнного розвитку економіки України; методи систематизації, групування і логічного узагальнення для систематизації інформації, формування висновків і наукових пропозицій статті. У статті використано системно-функціональний, історичний та системний підходи у розкритті і вирішенні проблематики пошуку напрямів забезпечення конкурентоспроможності українських підприємств логістики в умовах воєнного розвитку економіки країни. Результати: розроблено та запропоновано сукупність заходів забезпечення конкурентоспроможності логістичних підприємств в Україні в умовах воєнного розвитку економіки країни.