ТЕНДЕНЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА, ОРІЄНТОВАНИХ НА WELLNESS-ТУРИЗМ - Ольга Олійник (Економіка та суспільство)
У науковій статті представлено аналіз основних тенденцій діяльності у сучасних ресторанних підприємствах. Зазначено необхідність оновлення переліку послуг, які надаються на базі ресторанів. Проаналізовано можливість створення wellness-студій і wellness-центрів на базі українських комплексів. Охарактеризовано доцільність персоналізації харчування як інтелектуальної послуги wellness. Визначено wellness як систему оздоровлення. Встановлено відмінність wellness від лікувального й оздоровчого туризму. Надано головні відмінності wellness-індустрії. Визначено основні принципи філософії wellness. Встановлено, що в Україні індустрія релаксотерапії знаходиться на недостатньо розвиненому рівні. Охарактеризовано інновацію у wellness-туризмі, як продуктову. Визначено ідею wellness як можливість природного оздоровлення, яка підходить до стереотипів і потреб наших співгромадян. Вказано, що Україна багата на всі необхідні для wellness-готелів ресурси. Виявлено, що одним із основних елементів wellness-готелю є здорове харчування гостей. Вказано, що гості висококласних wellness-готелів мають можливість обирати між сучасними та найдавнішими методиками оздоровлення.