ХАРАКТЕРИСТИКА ТА АНАЛІЗ МОДУЛІВ ERP-СИСТЕМ - Тамара Олешко; Наталія Попик; Олександр Бронський (Економіка та суспільство)
Ефективне планування ресурсів в компанії неможливе без застосування інноваційних технологій. ERP-система— це набір програмного забезпечення, який підтримує багато бізнес-функцій. У статті досліджено переваги використання ERP-систем для спрощення бізнес-процесів, зниження операційних витрат, підвищення точності даних, автоматизації рутинних процесів, централізації даних, оскільки ефективне планування ресурсів в компанії не можливе без застосування інноваційних технологій. Показано та проаналізовано функціональні можливості системи та її основних модулів. Розглянуто типи розгортання ERP-систем для ефективного керування компанію та вибір системи в залежності від завдань. Найбільш популярними на ринку ERP-систем залишаються хмарні рішення, Наведено приклади використання ERP-систем як в транснаціональних компаніях, так і в малих та середніх підприємствах. Акцентовано увагу на меті та завданнях впровадження ERP-системи, а також на результатах застосування таких систем.