Функції, принципи, цілі та інструментарій банківського нагляду - О. М. Сидоренко (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики)
Визначено склад та взаємозв’язки функцій банківського нагляду. Систематизовано принципи банківського нагляду, запропоновані Базельським комітетом з питань банківського нагляду. Узагальнено теоретичні підходи щодо змісту цілей та упорядкування інструментарію банківського нагляду.