ترفندهای ضد ویکتوریایی درام‌نویسی شاو با نگاهی به اسلحه و انسان - مریم بیاد (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
مقالة تلاشی است برای توصیف اندیشه و تفکر استثنایی شاو در زمینة نمایشنامه و تلاش‌های وی برای زدودن گمان و پندار رمانتیک‌های دورة ویکتوریا. جهان‌بینی، ظرافت طبع و نگاه واقعگرایانة شاو،‌ او را در ردیف نامداران ادبیات انگلستان،‌ به ویژه در گونة نمایشنامه‌نویسی جای می‌دهد، وی گرچه جایگاه شایسته و شخصیت برجسته‌ای داشت، اما مواضع روشنفکرانه‌اش مانع ارتباط تنگاتنگ خوانندگانش با او بود. این مقاله با توضیح اهداف سادة شاو به عنوان یک نمایشنامه‌نویس، تلاش دارد تا پندارهای نادرست را دربارة او بزداید. این مقاله همچنین در بردارندة نگاهی کوتاه بر «اسلحه و انسان» با وام‌گیری جملاتی از آن اثر است که بازتاب دهندة آرای فلسفی شاواند.