Demir-Çelik Üretim Hattında Yalın Üretim - FİLİZ Ersöz; Taner Ersöz; KARANFİL Sarız (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Dünyadahızla gelişen teknoloji bugün içinde bulunduğumuz birçok firmayı tehlike altınaalmaktadır. Firmalar artık hem kendi iç sektörlerin de hem de uluslararasıalanda rekabet edebilmek için kendilerini sürekli geliştirmek zorundadır. Buanlamda kalite, maliyet ve müşteri memnuniyeti gibi kavramlar gün geçtikçe dahaönemli hale gelmektedir. Yalın üretim işte bu noktada modası geçmeyen birüretim yöntemidir. 1950’ler de Toyota Üretim Firması ile temelleri atılan yalınüretim bugün hale güncelliğini korumaktadır. Sıfır hata ve sıfır stok ilkesinibenimseyen yalın üretim hem üretim sektöründe hem de hizmet sektöründe de uygulanmaktabugün birçok alanda kar seviyesini arttırmakta maliyetleri azaltmaktadır. Bugünhala gelişmeyi sürdürmekte ve yeni teknolojilerle entegre olması yalın üretimindevamlılığı açısından çok önemlidir. Yalın üretim Japon halkından dünyayaaçılan bir kapıdır. Bu çalışmada bir demir-çeliküretim hattında yalın üretim uygulaması yapılmış ve elde edilen sonuçlaryorumlanarak işletmeye önerilerde bulunulmuştur.