ارزیابی خصوصیات فیلم‌ دولایه آگار/ کازئینات سدیم حاوی نانوذرات اکسید روی - زهرا غفوری آهنگر; پرستو پورعاشوری; سید مهدی اجاق; بهاره شعبان پور (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
تحقیق حاضر به بررسی اثر افزودن نانواکسید روی بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ظاهری فیلم‌های دولایه آگار/کازئینات سدیم پرداخته است. نانوذرات اکسید روی در غلظت‌های مختلف (5/0، 1 و 2 درصد وزنی) به ماتریس پلیمری کازئینات سدیم در فیلم دولایه افزوده شد. خواص مکانیکی، رطوبت و حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، درصد جذب‌آب، خواص رنگی و شفافیت فیلم‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن 2 درصد اکسید روی به فیلم دولایه باعث کاهش بیش از 32 درصد نفوذپذیری نسبت به بخار آب در فیلم‌های تولیدی شد. نرخ جذب‌آب و میزان حلالیت نیز با افزایش مقدار اکسید روی کاهش یافت. مقاومت کششی فیلم دولایه با افزایش غلظت اکسید روی تا 2 درصد، از 05/26 مگاپاسکال به 48/41 مگاپاسکال افزایش یافت ولی ازدیاد طول در نقطه شکست با افزایش غلظت نانوذره تا 1 درصد، ‌روند افزایشی داشت. با افزایش غلظت نانوذرات اکسید روی به 2 درصد، خاصیت نفوذپذیری نور کاهش و کدورت فیلم‌های تولیدی افزایش یافت