Критерії, яким мають відповідати відомості, що викладені у заяві про вчинення кримінального правопорушення, як підстава для початку досудового розслідування і набуття особою процесуального статусу заявника - D. V. Dzhyha (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проведено дослідження наукових публікацій, положень кримінально-процесуального законодавства України, Конституції України та інших нормативних актів, а також актуальної судової практики з метою виокремлення та обґрунтування критеріїв, яким повинні відповідати відомості, які містяться у заяві про вчинення кримінального правопорушення, для того, щоб така заява розглядалася як легітимна підстава початку досудового розслідування та набуття особою процесуального статусу заявника.