اثر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر رشد و تولید زیست توده گیاه دارویی خرفه - فتانه سلطانی‌نژاد; سیف اله فلاح; مریم حیدری (تولید گیاهان زراعی)
به منظور بررسی اثر منابع و مقادیر مختلف کود نیتروژن بر رشد و تولید زیست توده گیاه دارویی خرفه(Portulaca oleracea)، آزمایشی در مزرعه‌ تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1391 اجرا شد. تیمارهای مختلف کودی شامل شاهد، 30 و 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از کود اوره, 30 و 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود گاوی, ۶۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود گاوی + اوره با نسبت¬های 1:2, ۱:۱ و۲:۱ بودند. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص سطح برگ در چین دوم با تیمارهای تلفیقی و 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود گاوی بدست آمد. در چین اول، بیشترین وزن تر اندام¬های هوایی با میانگین 04/76 تن در هکتار با کاربرد ۹۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود گاوی بدست آمد ولی اختلاف معنی¬داری با تیمار تلفیقی (۱:۱) نداشت. در چین دوم، وزن تر اندام¬های هوایی تیمار تلفیقی (۱:۱) کاهش معنی¬داری نسبت به ۹۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منبع کود گاوی و یا اوره نشان داد. وزن تر برگ در چین اول به¬طور معنی¬داری بیشتر از چین دوم بود. به‌طور کلی استفاده از ترکیب کود آلی و شیمیایی (۱:۱) در کاهش مصرف نیتروژن کشت خرفه تک چین مؤثر است و افزایش محصول چین دوم تیمار تلفیقی از طریق کود سرک نیتروژن بایستی در تحقیقات آتی مورد بررسی قرار گیرد.