Дуалістична природа пастелі: художні та технічні властивості у підготовці дизайнерів - Y. B. Borysov (теорія та практика дизайну)
В статті розглядається розвиток і становлення техніки пастелі як окремого виду художньої творчості в контексті європейської культури і використання її технічних можливостей в навчальному процесі підготовки фахівців у галузі дизайну.