تاثیرکمال گرایی بر انگیزش با نقش میانجی خودکارآمدی و تاب آوری روانشناختی - فرشید اصلانی; مرضیه محمدی (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
سازمان‌ها امروزه با وجود رقابت بی‌وقفۀ جهانی، نوآوری‌های فناورانه، تجدید ساختار سازمانی و محیط کسب‌وکار آشفته، به کارکنان تاب‌آور نیاز دارند که بتوانند با تغییرات بی‌سابقه مواجه شوند. هدف از این پژوهش تحلیل نقش میانجی‌گری خودکارآمدی و تاب‌آوری روان‌شناختی در رابطۀ کمال‌گرایی و انگیزش کارکنان در امور آب ‌و فاضلاب شهرستان خمینی‌شهر است. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی است. جامعۀ مورد مطالعه در این پژوهش تمامی کارکنان و مسئولان امور آبفای شهرستان خمینی‌شهر به تعداد 110 نفر هستند. روش کار به صورت تمام‌شماری است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش چهار پرسشنامۀ استاندارد است که روایی آن‌ها به شیوۀ صوری و سازه‌ای و پایایی آن‌ها نیز بر اساس آلفای کرونباخ تأیید شده است. به منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، از روش معادلات ساختاری با نرم‌افزار 3 PLS استفاده شد. نتایج نشان داد کمال‌گرایی بر انگیزش کارکنان با میانجی‌گری خودکارآمدی و تاب‌آوری روان‌شناختی تأثیر ندارد. همچنین، نتایج نشان داد کمال‌گرایی بر انگیزش کارکنان تأثیر دارد. کمال‌گرایی بر خودکارآمدی و تابآوری کارکنان تأثیر ندارد. از طرفی، خودکارآمدی بر انگیزش کارکنان تأثیر دارد. در نهایت، تاب‌آوری روان‌شناختی بر انگیزش کارکنان تأثیر ندارد. افرادی که در بخش‌های پرچالش سیستم مشغول به کار هستند، به منظور تقویت اعتمادبه‌نفس و توان ترمیم، باید به صورت مستقیم توسط مدیریت حمایت شوند. چرخش شغلی در بخش مشترکان بین قسمت‌های پذیرش، خرید انشعاب و وصول مطالبات ممکن است فرسایش نیروی بخش وصول مطالبات را تا حدی زیاد کاهش دهد و باعث افزایش انعطاف‌پذیری کارکنان این قسمت شود.