مدل‌یابی روابط هم‌زمان جهان‌بینی رهبری، ساختار سازمانی و بلوغ جو سازمانی: مطالعه موردی دانشگاه گیلان - سیدجعفر ترک زاده; الهام دهقان; سمیه مزگی نژاد (نامه آموزش عالی)
هدف: با توجه به اهمیت نقش رهبری مناسب و نوع آن در موفقیت مؤسسات آموزش عالی برای دستیابی به مطلوبیت سازمان و همچنین پاسخگویی به اقتضائات محیطی از طریق طراحی ساختار سازمانی مناسب و همچنین ایجاد بستر مناسب جهت تحقق بلوغ افراد در سازمان، در این پژوهش تلاش شد به مدل‌یابی روابط هم‌زمان جهان‌بینی رهبری، ساختار سازمانی و بلوغ جو سازمانی: مطالعه موردی دانشگاه گیلان پرداخته شود.روش پژوهش: در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، 310 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد تمامی رشته‌های دانشگاه گیلان در سال 1400 به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و 225 نفر از اعضای هیئت علمی به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای مرحله‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌های نوع جهان‌بینی رهبری، نوع ساختار سازمانی و بلوغ جو دانشگاه بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS24 و آزمون‌های آماری t تک‌متغیره، t زوجی، تحلیل واریانس درون‌گروهی، تعقیب بنفرونی و رگرسیون چندمتغیره تجزیه‌وتحلیل شدند.یافته‌ها: نتایج نشان داد که بالاترین میانگین مربوط به جهان‌بینی رهبری شبکه‌ای (72/2) و پایین‌ترین میانگین مربوط به جهان‌بینی رهبری تنظیمی (54/2) است. میانگین ساختار تواناساز (03/3) بالاتر از ساختار بازدارنده (98/1) است که این تفاوت از نظر آماری معنی‌دار است (001/0=p). همچنین نتایج نشان داد جهان‌بینی رهبری تنظیمی، پیش‌بینی ‌کننده منفی و معنی‌دار همه ابعاد بلوغ جو سازمانی است. جهان‌بینی رهبری اجتماعی، شبکه‌ای و کارآفرینی پیش‌بینی‌کننده مثبت و معنی‌دار همه ابعاد بلوغ جو سازمانی است. ساختار سازمانی تواناساز، پیش‌بینی‌کننده مثبت و معنی‌دار و ساختار سازمانی بازدارنده، پیش‌بینی‌کننده منفی و معنی‌دار همه ابعاد بلوغ جو سازمانی است (01/0>P).نتیجه‌گیری: بر اساس این نتایج رهبران مؤسسات آموزشی با اتخاذ جهان‌بینی‌ رهبری شبکه‌ای و ساختار سازمانی تواناساز، توانایی سازمان را برای بقا در محیط پرتلاطم و پویا ارتقا دهند و زمینه‌ساز بلوغ‌یافتگی جو سازمانی را فراهم نمایند.