Turkish Linguistics Today - Ahmet Kocaman (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
Türkçe bağlantılı (agglutinating) dillerin en yetkin örneklerinden biri sayılmakladır, bu nedenle birçok yabancı dilci çok eskiden beri Türkçcylc ilgilenmişlerdir. Bu çalışmalar ortaçağdan günümüze uzanan çizgide kimi zaman dilbilgisi kimi zaman da sözcükbilim/sözlük ağırlıklı olarak tarihsel bir doğrultuda yürümüş, geçtiğimiz yüzyılın sonlarından beri betimlemeli bir çerçevede ele alınmaya başlamıştır. HollandalI dilbilimciler H.Boeschoten ile L. Verhocven'in yayma hazırladıkları Turkish Linguistics Today (Günümüz Türk Dilbilimi) adlı kitap da Türkçe üzerine yapılan betimlemeli çalışmaların güzel bir örneğini oluşturmaktadır.