La col·lecció osteològica d’ocells de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB, Esporles, Mallorca) - A. Díaz; J. A. Alcover; E. Torres (Arxius de Miscel-lània Zoològica)
Es presenta la col·lecció osteològica d’ocells actuals que es conserva a l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC- UIB) inclosa a la col·lecció de vertebrats de l’IMEDEA. La col·lecció osteològica d’ocells consta de 2.330 espècimens els registres dels quals estan publicats al GBIF i a Taxo&Map. Els espècimens registrats són esquelets complets, gairebé complets o parcials desarticulats, tots conservats en sec, provinents de diferents fonts: recol·leccions, donacions i intercanvis. La majoria dels exemplars han estat preparats a l’IMEDEA. Els registres que presentem han estat revisats i georeferenciats per publicar-los. Aquesta col·lecció, que està en creixement, conté actualment 411 espècies, principalment del Paleàrtic Occidental, de 83 famílies diferents.