Самостійна робота студентів з математики як чинник ефективної підготовки фахівців початкової освіти - Valentyna Stoliar (Педагогічний дискурс)
В статті акцентовано увагу на реалізацію концепції кредитно-трансферної системи навчання через важливу складову частину – самостійну роботу студентів. З’ясовано, що саме самостійна робота є однією з найважливіших складових, що формують фахівця сучасного рівня. Висвітлено, що підготовка студентів до майбутньої професійної діяльності має не тільки забезпечити їх теоретичними знаннями, але й покликана розвивати інтелектуальні можливості, логічне мислення, заохочувати до опрацювання додаткової та наукової літератури. Розглянуто проблеми оптимізації самостійної роботи студентів. Простежено методи організації самостійної роботи та їх значення для концепції самоосвіти. Відмічено, що самоосвіта є необхідною складовою частиною саморозвитку, яка і приводить до формування математичної компетенції.