МІЖНАРОДНІ ТРАНСПОРТНІ КОРИДОРИ ЯК ПРІОРИТЕТНИЙ НАПРЯМ УЧАСТІ УКРАЇНИ У ПРОЦЕСАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - O.Y. Kosmachevska (Економіка та право)
Розглянуто необхідність інтеграції транспортного комплексу України у систему європейських транспортних комунікації, у зв’язку з чим були вивчені міжнародні транспортні коридори, що проходять територією України та охарактеризовано транзитний потенціал нашої країни, виявлено існуючі проблеми у даній галузі й проаналізовані можливі заходи економічного та адміністративного характеру, які необхідні для підвищення ефективності європейської транспортно-логістичної інтеграції.