تأثیر کارآفرینی استراتژیک بر مزیت رقابتی (مورد مطالعه: شرکت‌های دانش‌بنیان شهرستان بوشهر) - ابراهیم رجب‌‌‌پور; فخریه حمیدیان‌پور; الهام تنگستانی (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
عصر جدید، عصر رقابت بر سر منابع کمیاب و کارکنان خلاق و مستعد می‌‎باشد. سازمان‌ها و شرکت‌هایی در این عرصه موفق هستند که حداکثر بهره را از منابع کمیاب برده و به کمک افراد تحصیل‌کرده، دانش جدید را به کالاها و خدمات جدید تبدیل کنند. دسترسی به بسیاری از نوآوری‌ها نیازمند توجه به کارآفرینی استراتژیک است. کارآفرینی استراتژیک در سازمان‌ها و شرکت‌های دانش‌‎بنیان موجب توسعه کالاها، خدمات و فرایندهای جدید، بهبود و رشد سوددهی، تداوم برتری رقابتی، افزایش کارایی مالی، خلق ثروت و مهم‌تر از آن‌ها، موجب ایجاد و حفظ مزیت رقابتی می‌‎شود؛ لذا این پژوهش با هدف بررسی تأثیر کارآفرینی استراتژیک بر مزیت رقابتی در شرکت‌های دانش‌بنیان شهرستان بوشهر انجام گردید. این پژوهش، به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ گردآوری داده‌ها از نوع توصیفی-همبستگی بوده و داده‌های مورد نیاز از طریق توزیع پرسشنامه بین 150 نفر از کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در پارک علم و فن‌آوری بوشهر گردآوری گردید. برای آزمون فرضیه‌های پژوهش از مدل‌‎سازی معادلات ساختاری بر مبنای روش حداقل مربعات جزئی استفاده گردید. بر اساس نتایج فرضیه اصلی پژوهش و همچنین سه فرضیه فرعی، تأثیر فرهنگ و رهبری کارآفرینانه، به‌کارگیری خلاقیت و نوآوری و ذهنیت کارآفرینانه بر مزیت رقابتی تأیید گردید و فرضیه تأثیر معنادار مدیریت منابع استراتژیک بر مزیت رقابتی رد شد. در صورتی‎که کارآفرینی استراتژیک به‌درستی پیگیری شود و بهبود فرهنگ و رهبری کارآفرینانه، نوآوری و خلاقیت و بهبود ذهنیت کارآفرینانه در سازمان‌ها و شرکت‌ها توسط مدیران تشویق گردد، از طریق کسب مزیت رقابتی می‌توانند از رقبای خود سبقت بگیرند. بنابراین پیگیری ایده‌های جدید و سودمند با هدف ایجاد مزیت رقابتی پایدار در یک چشم‌‎انداز بلندمدت پیشنهاد می‌‎گردد.