Gelemen Tarım işletmesindeki Hayvancılık Tesislerinn Yapısal ve Fonksiyonel özellikleri - M.yavuz Çelık; M.ali Tokgöz (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araştı rmada, Gelemen Tar ım Işletmesinde bulunan hayvanc ı l ı k tesislerinin yap ı sal ve fonksiyonel planlama özellikleri yönünden yeterlilik durumlar ı araştı rı lmış ve sorunlar ı belirlenmeye çal ışı lmışt ı r. Çalışma, işletmedeki 7 adet kapal ı ve 3 adet kı smen aç ı k tipte planlanm ış olan toplam 10 adet ah ı r ile kapal ı tipte planlanmış olan 18 adet kümeste yürütülmüştür. Araştı rma sonucunda çeşitli çözüm altematifleri geliştirilmiş ve yörenin iklim koşulları na uygun 100 başlı k serbest durald ı süt sığı rı ah ı rı ile 5000 kapasiteli batarya kafes sistemli yumurta tavu ğu kümesi planları hazı rlanmıştı r.