Дослідження якості відбитків цифрового друку на картоні для виготовлення пакувальної продукції - Світлана Федорівна Гавенко; Володимир Владиславович Бернацек; Марта Тарасівна Лабецька (Технологія і техніка друкарства)
Використання цифрового способу друку для виготовлення пакувальної продукції кардинально вплинуло на ефективність виробництва, дозволивши швидко адаптуватися до змін на ринку та підвищити якість кінцевого продукту завдяки точній передачі кольорів, можливості персоналізації, гнучкості, економічній та часовій ефективності. Зростаюча популярність цифрового друку підкріплюється постійним удосконаленням технологічних рішень, розробкою нового устаткування та високою якістю робіт. Нанесення інформації на пакувальну продукцію здійснюється за допомогою різноманітних технологій цифрового друку, які використовують сухі порошкові або рідкі тонери (на водній основі, на основі розчинників або барвників, які закріплюються УФ випромінюванням). Для забезпечення високого рівня якості готової пакувальної продукції потрібно, насамперед, зрозуміти природу задруковуваних матеріалів, які можна використовувати в кожному процесі, характер перенесення та адгезії фарби та вплив цих різних елементів на якість та ефективність друку.