Tek Diş İmplant Üstü Sabit Protezlerde Dişeti Çıkış Profilinin Oluşturulması - Server Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, Afyonkarahisar,türkiye. Mutluay Ünal; Elif Karakuş; Kevser Karakaya (Current Research in Dental Sciences)
Kısmi ve tam dişsiz vakalarda implant üstü protetik restorasyonlar günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi seçeneklerinden biridir. İmplant tedavisi sonrası daimi protez yapımına geçilmeden önce çeşitli yöntemlerle komşu dişlerle uyumlu yumuşak doku profilinin oluşturulması gerekmektedir. Bazı kaynaklar stabil ve uygun kontura sahip geçici protezin yerleştirilmesinden sonra oluşan yumuşak doku profilinin daimi restorasyona aktarılması gerektiğini ifade etmektedir. Bu olgu raporunda 36 ve 14 numarasını kaybeden 34 yaşında kadın ve 29 yaşında erkek hastaya okluzal vidalı geçici kron kullanılarak dişeti şekillendirmesi planlandı. Uygun dişeti çıkış profili sağlandıktan sonra kişisel ti-based abutment hazırlandı. Hastaya zirkonya seramik restorasyonlar uygulanarak estetik ve fonksiyonel kayıp geri kazandırıldı. Hastanın 1,3 ve 6 aylık kontrollerde herhangi bir komplikasyon görülmedi.Anahtar kelimeler: Dişeti çıkış profili, implant, zirkonya