Захист об'єктів критичної інфраструктури в умовах гібридної технології ведення війни - Сидоренко В.Л.; Азаров С.І.; Власенко Є.А.; Тищенко В.О. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Обґрунтовано основні положення проблеми захисту об'єктів критичної інфраструктури в умовах гіб-ридної технології ведення війни. Наведено узагальнюючі принципи гібридної війни нового покоління. Визна-чено поняття “агресія гібридного типу”, “об'єкти критичної інфраструктури” та їх критерії, “захист критичної інфраструктури України”. Надано ступені руйнівного впливу та уразливості об'єктів критичної інфраструктури України до гібридних загроз. Представлено особливості характеру сучасних військових конфліктів, заходи щодо зниження ризиків припинення функціонування об'єктів критичної інфраструктури. Приділено увагу проблемам будівництва сил цивільного захисту.