Droga do transformacji instytucji edukacyjnych poprzez całościowe podejście do zrównoważonego rozwoju (WIA) - Michał Ślusarczyk; Tomasz Kupidura (Edukacja Ustawiczna Dorosłych)
Artykuł w holistycznym ujęciu przedstawia możliwości transformacji instytucji edukacyjnej w kierunku zrównoważonego rozwoju. Przedstawiono również zasady zrównoważonego rozwoju, w tym czynniki, które mają wpływ na transformację instytucji edukacyjnych. Opisane zostały działania, jakie może podjąć instytucja, aby przyczynić się do zrównoważonego rozwoju, i jakich możemy spodziewać się korzyści z tego typu działań. Przedstawiono również przykłady dobrych praktyk służących transformacji instytucji edukacyjnych w kierunku osiągnięcia celów zrównoważonego rozwoju.