Комплексне оцінювання розвитку фондового ринку України - Oksana Jaroshevskaja (Cхід)
У статті надано оцінку динаміки і структури обсягу зареєстрованих випусків цінних паперів на фондовому ринку України, кількості випусків, обсягів торгів ними на біржовому та позабіржовому сегменті. Аналіз проведено в розрізі основних фінансових інструментів: акцій, державних, муніципальних, корпоративних облігацій, деривативів, цінних паперів інститутів спільного інвестування. Обґрунтовано методичний підхід до комплексного оцінювання розвитку фондового ринку України на засаді розрахунку інтегрального показника. Визначено причини погіршення ситуації на ньому: скорочення частки торгів високоякісними фінансовими інструментами, представленими, передусім, державними облігаціями України, які обертаються на біржовому сегменті, а також зростання питомої ваги акцій та цінних паперів інститутів спільного інвестування, значна частина яких не допущена до торгів на фондовій біржі й має низьку ліквідність.