PARTICULARITĂȚILE DEZVOLTĂRII ONTOGENETICE A SPECIEI TRITURUS VULGARIS ÎN ECOSISTEMELE REZERVAȚIEI „CODRII” - Larisa PLOP; Tudor COZARI (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol sunt expuse rezultatele investigațiilor pe teren referitoare la dezvoltarea embrionară și larvară a tritonului comun. Cercetările au fost realizate în bazinele acvatice de reproducere a speciei din ecosistemele silvice și de luncă din Rezervația ,,Codrii”. Materialul colectat a fost analizat ulterior în scopul stabilirii stadiilor ontogenetice caracteristice speciei și stabilirii ritmului de creștere și dezvoltare. În baza datelor obținute, a fost elaborat în premieră tabelul diagnostic al stadiilor embrionare și larvare ale tritonului comun, tabel care are o importanţă practică incontestabilă pentru cercetările ecologice.