Miyozitis ossifikans: Radyolojik görüntüleme bulguları - Mesut Sivri; Mustafa Koplay; Hasan Erdoğan (Genel Tıp Dergisi)
Miyozitis ossifikans MO , yumuşak dokuda sıklıkla travmaya sekonder olarak oluşan ve ossifikasyon ile giden bir hastalıktır. Klinik ve histolojik olarak malign yumuşak doku tümörleri ile karışabilir. Direkt radyografi, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi ve manye- tik rezonans görüntüleme MO tanısında kullanılan radyolojik görüntüleme yöntemleridir. Bu çalışmada iki olguda MO’ın radyolojik görüntüleme bulgularını sunmayı amaçladık