Stokkebåten, «Stokkebåten» og «Sanningi» – Museale og litterære refleksjonar om Olav H. Hauges dikting - Stein Arnold Hevrøy (Norsk Museumstidsskrift)
Samandrag Forfattarmusea har som regel meir fokus på forfattaren enn på litteraturen hen har skrive, men det er gode grunnar til å sjå på dette på nytt. Artikkelen min freistar å vise at forfattarmusea, som dei litteraturvitskapslege fagmiljøa, kan dra nytte av nærlesing av litterære tekstar. Gjennom å lese og tolke to dikt av Olav H. Hauge ønsker eg å vise at denne type lesing kan opne for både litterære og biografisk orienterte innsikter, og at begge delar høyrer heime i forfattarmusea. 1