ІГРОВІ МЕТОДИ РОЗВИТКУ ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В МУЗИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - M. Rahulina (Естетика і етика педагогічної дії)
У статті проаналізовано сутність понять «творчість» і «творчі здібності», висвітлено ігрові методи розвитку творчих здібностей у дітей дошкільного віку в процесі різних видів музичної діяльності. Проаналізовано підходи В. Верховинця, К. Орфа, Ш. Сузукі та ін. до розвитку творчих здібностей дітей у музичній діяльності. Запропоновано варіанти ігор, інсценування, імпровізування, обігрування українських народних пісень, ігрові методи й прийоми активізації творчих здібностей під час роботи над дитячим мюзиклом «Музично-кольорова казка» Г. Рагуліна. У статті надаються рекомендації для педагогів і батьків щодо використання ігрових методів у музичній діяльності дітей дошкільного віку.