ОСОБЛИВОСТІ МАРКЕТИНГОВОЇ ТОВАРНОЇ ПОЛІТИКИ В КРИЗОВИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Олена Селезньова (Економіка та суспільство)
В статті досліджено яким чином середні підприємства у сфері споживчих товарів адаптують свою товарну політику у відповідь на зовнішні дестабілізаційні явища, зокрема в умовах війни в Україні, та наскільки ці адаптації допомагають пом’якшувати їхні негативні наслідки. Зазначено, що основи товарної політики зазвичай ілюструються завдяки матриці Ансоффа, згідно з якою стратегії росту категоризуються відносно взаємозв’язку між наявними, новими товарами й ринковими середовищами та матриці асортименту Бостонської консалтингової групи. Виходячи з досвіду адаптації бренду Kachorovska та загальної ситуаційної логіки, підприємствам в такій ситуації варто продовжувати та розширювати стратегію інтернаціоналізації з орієнтацією на українську діаспору. Крім того, існує сенс сценарного планування, тобто підготовки послідовностей заходів на випадок подальшого погіршення ситуації чи відновлення економіки.