Vprašanje strokovnosti in etike pri poseganju v slovstveno folkloro in v njenih objavah - Marija Stanonik (Svetovi)
Folklorna besedila še danes ne uživajo pravnega varstva, zato je pripovedovalcem kot vsakokratnim prvim avtorjem in njihovim zapisovalcem/zbiralcem, ki jih je upravičeno upoštevati kot drugotne avtorje, veliko težje uveljavljati avtorske pravice.