Dissenyadors X i nous emergents: una instantània - Raquel Pelta (Temes de Disseny)
Aquest article presenta les primeres conclusions d'una recerca més àmplia que s'està portant a terme sobre el Sistema Disseny Barcelona. Des de la fi dels anys vuitanta fins a l'actualitat, s'han anat incorporant nous dissenyadors al disseny barceloní. Els nouvinguts tenen plantejaments conceptuals i formals diferents dels seus predecessors -malgrat ser hereus tant de les idees modernes com de les postmodernes-, sobretot pel fet de trobar-se immersos en fenòmens socials de tanta transcendència com les transformacions del sistema productiu, la globalització, l'impacte de les noves tecnologies i, especialment, el potencial d'Internet.