Ona o partícula : argumentació i retòrica en l'aprenentatge de la natura de la llum - Isabel P. Martins; Carlos Eduardo Porto (Temps d'Educació)
El present treball exposa el procediment i resultats d’una investigació centrada en un cas que permet considerar l’ensenyament de les ciències des del punt de vista d’estudis de la comunicació i del discurs. La investigació fou portada a terme en el context d’activitats de classe d’Ensenyament Primari i Secundari. L’estudi es centra en la forma de presentar la matèria, els arguments utilitzats en l’explicació i la retòrica dels alumnes a l’hora de presentar allò que hann après. This article shows the process and results of a case study which considers science teaching from a communication and discourse analysis approach. The investigation was done in the activities carried out in primary and secondary teaching. The study focuses on the way to present the courses, the arguments used in the explanation process and the students’ way of presenting what they had learned. El presente trabajo expone el procedimiento y resultados de una investigación centrada en un caso que permite considerar la enseñanza de las ciencias desde el punto de vista de estudios de la comunicación y del discurso. La investigación se llevó a cabo en el contexto de actividades de clase de Enseñanza Primaria y Secundaria. El estudio se centra en la forma de presentar la materia, los argumentos utilizados en la explicación y la retórica de los alumnos a la hora de presentar lo aprendido.