KORONAVİRÜS(COVİD-19) SALGINININ SERBEST MESLEK SAHİPLERİNE ETKİLERİ VE DEVLETLERİN SOSYOEKONOMİK DESTEK POLİTİKALARI: İNGİLTERE, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE ALMANYA ÖRNEKLERİ - Turgut Çılğın (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Amaç - Bu makalede serbest meslek sahiplerinin Koronavirüs (Covid-19) salgınından nasıl etkilendikleri ve devletlerin serbest meslek sahiplerine yönelik destek politikaları araştırılmıştır. Yöntem - Bu makalede literatür taraması ve doküman incelemesi yöntemleri kullanılmıştır. Resmi kurumlara ait internet sitelerinden güncel veriler elde edilmiştir. Bulgular – Araştırma sonucunda, online alışveriş uygulamaları kapsamında çalışan paket teslimatı kuryeleri dışındaki serbest meslek sahibi sınıfı çalışanlarının, Covid-19 salgınından önemli ölçüde olumsuz etkilendikleri gözlemlenmiştir. Sonuç – Devletlerin, sosyal güvenlik sistemlerinde serbest meslek sahiplerine yönelik sosyal koruma eksikliklerini gidermesi ve tüm faydalara ulaşmaları için gerekli politikaları geliştirmesi gerekmektedir. Kadınların serbest meslek sahibi olabilmelerinin önündeki engeller kaldırılmalı ve teşvik edici politikalar uygulanmalıdır.